Ben & Jerry's

Ben & Jerry's

Werken bij Ben & Jerry’s

Werken bij Ben & Jerry’s betekent werken bij een B Corp-organisatie die ervan overtuigd is dat commercieel gewin en een positieve impact op mens, maatschappij en milieu hand in hand kunnen – en moeten – gaan. Ze waren een van de eerste bedrijven die al in 1988 kenbaar maakten dat ze hun sociale ambities gelijkstelden aan hun commerciële doelen. Hoewel het bedrijf sinds 2000 eigendom is van Unilever, is Ben & Jerry’s zelf altijd eigenaar gebleven over het product en de sociale missie. Dat maakt het een bijzondere organisatie om voor te werken. Vacatures bij Ben & Jerry’s staan dan ook zelden lang open.

Sociale missie van Ben & Jerry’s

“Een bedrijf heeft de verantwoordelijkheid om iets terug te doen voor de maatschappij.” Het zijn de woorden van oprichter Ben Cohen die nog altijd aan de basis liggen van de sociale missie van de organisatie. ‘Linked prosperity’ is de naam van de filosofie die het bedrijf nastreeft: Ben & Jerry’s wil waarde toevoegen aan iedereen waarmee het in de productieketen werkt – leveranciers, sociale ondernemingen, de landbouwindustrie en dieren.

Bedrijfscultuur bij Ben & Jerry’s

Resultaatgedreven, gezellig en nuchter: drie woorden die de cultuur van Ben & Jerry’s perfect omschrijven. In deze organisatie is output belangrijker dan hoe laat men binnenkomt of vertrekt, aan micromanagen doen ze hier niet. Op het kantoor van Ben & Jerry’s in Hellendoorn (waar ook de fabriek gehuisvest is) werken 170 mensen – plus zo’n vijftig tot honderdvijftig uitzendkrachten – die gepassioneerd hun gezamenlijke doel nastreven: heerlijk ijs én een fabriek en organisatie die zo efficiënt en duurzaam mogelijk draait. De sociale, maatschappelijke ambities van de organisatie zijn een belangrijke drijfveer voor alle mensen die er werken.